Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ


Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταφεύγουν στο λεγόμενο Internet Dating (γνωριμίες μέσω internet) για να κάνουν νέες γνωριμίες. Υπάρχουν πάρα πολλά sites τα οποία δίνουν την δυνατότητα στον καθένα να δημιουργήσει ένα προφίλ όπου περιγράφει τον εαυτό του και το οποίο είναι ορατό από τα υπόλοιπα μέλη. Τις περισσότερες φορές, το βασικό κριτήριο στην επιλογή ενός ατόμου για γνωριμία είναι η ηλικία. 

Πως μπορούμε όμως να είμαστε σίγουροι ότι η ηλικία του ατόμου με το οποίο επικοινωνούμε ή θέλουμε να επικοινωνήσουμε είναι πραγματική; Και γενικότερα, πώς μπορούμε να γνωρίζουμε αν όσα αναφέρει το εκάστοτε άτομο ανταποκρίνονται στην αλήθεια;

Oι σελίδες στις οποίες γίνονται τέτοιου είδους γνωριμίες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για άτομα μικρής ηλικίας, ακόμα και ανήλικα παιδιά. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις αποπλάνησης ανηλίκων που έχουν βγει στη δημοσιότητα τα τελευταία χρόνια. 

Γενικότερα, οι γνωριμίες μέσω internet είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες. Θα πρέπει ο κάθε χρήστης να είναι απολύτως σίγουρος για την ταυτότητα των ατόμων με τα οποία μιλάει και να μην ανταλλάσσει προσωπικά του στοιχεία, φωτογραφίες κλπ. 
Εάν είναι σίγουρος για την ταυτότητα κάποιου και ως εκ τούτου τύχει να κανονίσει μια συνάντηση, δεν θα πρέπει να πάει μόνος του και καλό θα ήταν να ενημερώσει το οικογενειακό του περιβάλλον ή τους φίλους του για την ώρα, τον τόπο και την ταυτότητα της συνάντησής του με αυτό το άτομο.
Πηγή:

Αννέτα, Μιχαέλα, Α2